Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK) Lunchconcert Kloosterkerk (orgel)

Lunchconcert Kloosterkerk (orgel)

Datum woensdag 3 augustus 2016
Aanvangstijd 12:45
Locatie Kloosterkerk, Lange Voorhout (HOK)
Uitvoerenden

Willem Hörmann, orgel (Den Bosch)

Programma

Max Reger (1873-1916)
- Präludium h-moll
- Melodia B-dur
(uit Neun Stücke op.129)

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
- Preludium en fuga in G, BWV 550

A. Corelli (1653-1713)
- Concerto

Spanje, anoniem 16e eeuw
- Passacalles de primer tono

Maurice Duruflé (1902-1986)
- Prélude sur l'Introït de L'Épiphanie
- Toccata (uit Suite Op. 5)

Meer informatie over de uitvoerenden

Willem Hörmann, orgel (Den Bosch)

Concertagenda - willem-hörmann-2.jpg

Willem Hörmann ('s-Hertogenbosch 1953) studeerde af in vijf richtingen waaronder kerkorgel en piano.
Als organist is hij verbonden aan de monumentale Sint-Cathrienkerk te 's-Hertogenbosch waar zich het grote historische Vollebregtorgel bevindt; daarnaast is hij organist in de parochiekerk Allerheiligst Sacrament te Middelrode.
Buiten zijn werk als docent toetsinstrumenten aan de Stichting Regionale Muziekschool 's-Hertogenbosch en de Muzelinck te Oss geeft hij orgelconcerten en werkte hij mee aan diverse uitvoeringen met koren en opname's voor radio, tv en cd. De afgelopen jaren bespeelde hij tijdens concerten meer dan 50 orgels in binnen- en buitenland, waaronder België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Israël en de VS.
Door diverse Brabantse orgelkringen werd hij de afgelopen jaren steeds opnieuw voor het geven van concerten uitgenodigd.

Op zijn repertoire staan de meeste grote werken van J.S. Bach, symfonieën van Widor, Dupré en Vierne, grote werken van Olivier Messiaen, César Franck, Franz Liszt, J.P. Sweelinck, eigen werken en improvisaties.
Regelmatig voert hij hedendaagse werken uit van componisten die hij in levende lijve heeft horen spelen, zoals Naji Hakim en Thierry Escaich; ook laat hij regelmatig werken horen van Brabantse componisten uit de 20ste eeuw zoals Louis Toebosch, Antoon Maessen en Jos van Amelsvoort.

Op veel concerten die hij samen met vooraanstaande koren gaf stonden omvangrijke werken op het programma, waaronder werken voor twee koren en twee orgels; ook begeleidde hij tal van solisten.
Hij zette zich in voor de Brabantse Orgelfederatie, en jarenlang voor de besturen van de Stichting Orgelkring "Hendrik Niehoff", de Interkerkelijke Stichting Opleiding Kerkmuziek, en is actief als bestuurslid van de Vrienden van het Smitsorgel Sint-Lambertuskerk Rosmalen, de Orgelkring Sint-Cathrien en de Stichting Regionale Muziekschool 's-Hertogenbosch.

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.