Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK) Internationaal Orgelfestival Grote Kerk Den Haag 2024

Internationaal Orgelfestival Grote Kerk Den Haag 2024

Datum zaterdag 17 augustus 2024
Aanvangstijd 20:15
Locatie Grote Kerk, Rond de Grote Kerk (HOK)
Uitvoerenden

Francesca Ajossa

Meer informatie over de uitvoerenden

Francesca Ajossa studeerde orgel en orgelcompositie bij Angelo Castaldo aan het “Palestrina” Conservatorium in Cagliari (IT), waar zij in 2018 haar bachelordiploma behaalde. Na haar bachelorstudie studeerde Francesca bij Ben van Oosten aan het conservatorium van Rotterdam (NL), waar ze in 2020 cum laude afstudeerde voor de Master of Music. Van 2020-2022 was ze orgelwetenschapper van de kerk St. Peter und Paul Ratingen (GER). In 2021 heeft Francesca een master Muziekpsychologie afgerond aan de Universiteit van York (VK). In 2023 voltooide ze met succes haar masterstudie ”Claviorganum” aan de Hochschule für Music und Theater in Hamburg (GER). In Hamburg studeerde Francesca bij Menno van Delft (klavecimbel), Pieter Van Dijk (orgel) en Isolde Kittel-Zerer (basso continuo). Ze volgde masterclasses bij musici als G. Bovet, L. Lohmann, H. Deutsch, D. Zaretsky, J.Palur, L. van Doeselaar, C. Mantoux en O. Latry en nam deel aan talrijke academies, waaronder de “Internationale Bach Academie” gehouden door prof. Jacques van Oortmerssen, de “Young Talents Class” en de “Excellence Class” op het Haarlemse Orgelfestival. Francesca treedt regelmatig op op muziekfestivals in heel Europa. Ze won twee tweede prijzen op internationale orgelconcoursen en nam drie cd's op. Francesca is momenteel PhD-kandidaat aan de KU Leuven (BE), hoofdorganist van de Kerk in 't Woudt (NL) en artist in residence van de Contius Stichting, namens wie zij het Contius-orgel van de St. Michielskerk in Leuven (BE).

Actueel

Agenda

Kerken & Orgels

Het HOK

De Stichting Haags Orgel Kontakt (HOK) is een samenwerkingsverband van zes participerende cultuuraanbieders in de Haagse binnenstad. 

Klik HIER voor de volledige omschrijving

Het Haags Orgel Kontakt onderschrijft de Governance Code Cultuur (GCC) en de Code Culturele Diversiteit (CCD)

Algemeen - GCC_beeldmerk_kleur_web.jpg  

Het Haags Orgel Kontakt wil zich ook houden aan de regelgeving m.b.t. de Algemene Verordening Persoonsgegevens.

 

De concerten en andere activiteiten van het HOK zijn alleen mogelijk door financiële bijdragen van subsidiegevers en de structurele subsidie die het samenwerkingsverband van het HOK ontvangt van de Gemeente Den Haag.